četvrtak, 12. studenoga 2015.

ČOKOLADNA TORTA SA NAJVIŠE PREGLEDA NA FEJSU


Sastojci
Za tijesto:
5 jaja
200 g mljevenih badema
80 g maslaca
80 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
2 žlice narančina soka
200 g čokolade
Za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca

Priprema
1.
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
2.
Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.
4.
Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.
5.
Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.
6.
Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.
7.
Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje
Tortu poslužite uz čokoladni liker i kavu.
Savjet
Ova će torta biti ukusnija ako upotrijebite tamnu čokoladu koja sadrži 70 posto kakaa.

0 komentari:

Objavi komentar