subota, 11. srpnja 2015.

Sočni čokoladni kolač


Sastojci
240 gr brašna
250 gr šećera
340 gr jogurta u čaši
140 gr putera
40 gr kakaa
100 gr čokolade za kuhanje
2 jaja
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo

Preljev

100 gr čokolade za kuhanje
40 gr putera
1 kašika šećera
Način pripreme
Brašno pomiješajte sa kakaom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
Umutite šećer sa puterom sobne temperature, dodajte jaja, jogurt i otopljenu čokoladu pa dobro umutite.
Umiješajte smjesu brašna i umutite.
Uspite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u renri zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.
Čokoladu otopite sa puterom i šećerom pa premažite preko kolača.

0 komentari:

Objavi komentar