petak, 3. srpnja 2015.

JEFTIN BRZ UKUSAN GDJE ĆEŠ BOLJE OD OVOGA: VAGNI JAJE KOLAČ


Recept star bar 30 godina. Na prvo čitanje mi uopće nije bilo jasno šta tu treba da se napravi. Na kraju mi prosvjetlilo, vagni jaja i to je to. Najbolji biskvit za voće koji sam do sada probala.


Sastojci
6 jaja
šećera stavite koliko izvažete 6 jaja (cijela sa ljuskom važete)
brašna, isto koliko su teška 6 jaja
margarina, koliko su teška 4 jaja
1 vrećica vanili šećera
limunova korica
500-600 grama trešanja


Priprema

1.
Pjenasto izmješajte margarin sa šećerom i vanilijom, naribanu limunovu koricu, pa dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
2.
Umješajte trešnje, pa žlicom lagano promješajte.

3.
Smjesu pretresite u namazan i brašnom posut protvan veličine 20×30 cm.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva.




Posluživanje

Dodatno pojašnjenje:
znači, ako vam 6 jaja teži recimo 320 grama onda stavite 320 grama brašna i 320 grama šećera.
Za margarin važete 4 jaja, pa koliko vam teže toliko ide margarina.

0 komentari:

Objavi komentar