subota, 11. srpnja 2015.

IZGUBIO 40 KG PIJUĆI OVAJ NAPITAK: NIJE GA TEŠKO NAPRAVITI, U KAFU SE STAVI MALO PUTERA!



Otkako je biznismen i investitor Dave Asprey prije dvije godine podijelio sa svijetom svoj recept za takozvanu ‘bulletproof’ kafu, otkrivši kako mu je ovaj napitak, između ostalog, navodno pomogao da smrša 40 kilograma, ova vrsta kafe postala je pravi hit širom svijeta.


Bulletproof kafa, kako ju je nazvao Asprey, je gusti, kremasti napitak od kafe, putera i ulja, a osmišljena je tako da bude zamjena za obrok, piše Slobodna Dalmacija.


Ovu vrstu kafe vrlo jednostavno možete pripremiti na način da u svoju uobičajenu dozu kafe dodate malo putera i po želji malo kokosovog ulja te sve skupa smiksate u blenderu.

Preporučeni omjer sastojaka je sljedeći:

– 2 šoljice kafe
– 2 kašike neslanog putera (može i više, ali ne preko 80 g)
– 1-2 kašike kokosovog ulja


Tajna ovog hit napitka je u visokoj koncentraciji masnoća koje sadrži, a koje navodno produžava vrijeme koje je tijelu potrebno da probavi kofein, što rezultira većim nivoom energije koju trebate osjećati tokom cijelog dana.

Zahvaljujući dugotrajnom osjećaju sitosti koji proizvodi preporučuje se i osobama koje se bore s viškom kilograma, a osim toga – radi se o prilično ukusnom napitku i definitivno najkremastijoj kafi.

Aspreyova kafa, navodno, sadrži i manje tzv. mikotoksina.

0 komentari:

Objavi komentar