utorak, 21. srpnja 2015.

FANTAZIJA SA VIŠNJAMA BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE





Još jedan brzinski kolač sa višnjama, ali pošto je sezona jagoda možete umjesto višanja upotrijebiti i jagode...



SASTOJCI:

16 komada petit keksa
500 gr višanja
16 kašika šećera
12 kašika griza
400 ml mlijeka
1 puding (vanilija bourbon)
200 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera

za dekoraciju:

300 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena ili krema



PRIPREMA:
1. Višnje preliti sa 7 dl vode i skuhati, pa dodati 16 kašika šećera i griz, miješajući svo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Malo prohladiti. U četvrtasti pleh poredati keks, pa preliti još toplom kremom od višanja.
2. U mlijeku skuhati puding sa 3 kašike šećera. Umutiti 200 ml vrhnja za šlag, pa dodati prohlađen puding. Sve dobro sjediniti, pa staviti preko krema od višanja.
3. Kad se ohladi premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.



Izvor: www.coolinarika.com

1 komentar:

  1. Odlican kolac ja sam ga napravila sa manje secera i super je

    OdgovoriIzbriši