petak, 3. srpnja 2015.

Cokoladni tiramisu u casi



Sastojci

3 zumanca
110 gr secera
250 gr mascarponea
2 kasicice vanilije
150 ml slatkog vrhnja

Ganache

150 ml slatkog vrhnja
120 gr crne cokolade

Ostalo
50 ml ohladjene crne Kafe
15-20 piskota
Kakao


Priprema

1.
Skuhati kafu i ohladiti je.Cokoladu sitno isjeckati, preliti zagrijanim vrhnjem i ostaviti par minuta,zatim izmijesati da se masa ujednaci.Ostaviti da se potpuno ohladi.

2.
Zumanca i secera pjenasto umutiti zatim kuhati na pari 3-4 min neprestano muteci mikserom.Ohladiti pa dodati vaniliju i mascarpone,dobro umutiti mikserom. Na kraju lagano umijesati umuceno slatko vrhnje.Kremu staviti u slasticarsku vrecicu sa okruglim otvorom.
Na dno casa staviti po 1 kasiku ganache,na to piskote namocene u kafu,zatim mascarpone kremu,ganache, piskote namocene u kafu,kremu,ganache i zavrsiti sa kremom.Posuti kakaom i ohladiti prije sluzenja.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar