SASTOJCI
PODLOGA
40 dag šećera
8 žlica vode
1 vrećica vanilija šećera
20 dag mljevenih oraha
15 dag mljevenog keksa
25 dag maslaca ili margarina
1/2 čokolade za kuhanje
4-5 kom banana
KREMA
4 žutanjka
4 žlice šećera
1 vrećica vanilija šećera
6 žlica brašna
1/2 l mlijeka
10 dag mljevenih oraha
25 dag maslaca ili margarina
1/2 l vrhnja za šlag
1/2 čokolade za ukras
PRIPREMA
PODLOGA
šećer, vaniliju i vodu prokuhati do vrenja ( kao za bajaderu), maknuti sa vatre te otopiti maslac ( ili margarin ), i čokoladu. Kad se sve dobro otopi dodati mljevene orahe i keks.
Smjesu vruću izliti u kalup koji smo malo namastili i posuli mljevenim keksom.
Neka se podloga dobro ohladi
Na podlogu složiti banane uokolo po podlozi.
Malo nakapati limunovim sokom, da banane ne potamne.
Krema:
Umutiti žutanjke sa oba šećera, dodati brašno te zakuhati u vrelom mlijeku. U hladnu kremu dodati izmućeni maslac ili margarin i samljevene orahe.
Preko banana premazati
kremu.
Izmutiti vrhnje za šlag te namazati tortu dok je još u kalupu, da zadrži oblik. Tek tada nožem lagano odvojiti tortu od obruča/
Namazati tortu i okolo te je ukrasiti
preostalom čokoladom.
Ja sam otopila čokoladu, te pravila ukrase na papiru za pečenje!
0 komentari:
Objavi komentar