srijeda, 27. svibnja 2015.

Krumpir, blitva i sir ... sve u jednom!



Sastojci

mladi krumpir
blitva
svježi sir i 1 vrhnje
jaja
ribana gauda
Količine, kako inače uzimate kad kuhate blitvu s krumpirom


Priprema

Bijeli mladi krumpir dopola sam skuhala u slanoj vodi, poslagala ga na dno tepsije u jednom redu i stavila malo maslaca i začina po njemu.
U posebnoj posudi sam izmiješala svježi sir, mlade listiće blitve, (ako je starija blitva, prethodno ju blanširajte), jaja i vrhnje. Zasolila po ukusu i stavila malo suhog češnjaka u prahu (naravno da je bolje svježeg, nisam imala doma). Sve to sasula na krumpir i poravnala.

Stavila u pečnicu na 200 C i pekla 35 minuta. Pred kraj pečenja posipala ribanim sirom gaudom i zapekla do zlatno žute boje.
Poslužila uz pečene listove i malo salate.

0 komentari:

Objavi komentar