ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

BELI MEDALJONI: NAJBOLJI NAČIN PEČENJA BIJELOG MESA


Odličan način za spremiti pileće ili ćureće meso. Meso je jako sočno i fino! Ovako moja tetka često sprema ne samo belo meso, nego i druge vrste mesa. Odlično je!

Sastojci

oko 400 gr pilećeg (ćurećeg) belog mesa
1 kom (veće) jaje
2 pune kašike kisele pavlake
vegeta

brašno ili prezla ili projino brašno
ulje
začini po želji
Priprema

Meso isecite na manje šniclice, ne puno tanke, ali ni puno debele.
Svaki šniclu istucite tučkom za meso.
Umutite jaje sa pavlakom. Ukoliko su vam jaja sitna stavite dva. Pospite vegetom i dodajte još neki začin ukoliko volite.
U dobijenu masu uronite isečeno meso. Uronite ga tako da sa svih strana bude pokriveno pripremljenom masom od jaja i pavlake. Meso ostavite u frižideru da stoji tako najmanje 2 sata, a može i duže. Najbolje da pripremite meso uveče, a da sutradan pečete.
Pripremljeno meso vadite i valjajte u prezlu ili brašno ili projino brašno. Kako vam volja. Ja sam isprobala sa svim vrstama brašna i ne znam sa kojim mi je lepše.
Pržite na ulju u zagrejanom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
Izvor: www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar