nedjelja, 1. ožujka 2015.

NAJPOZNATIJI RECEPT ZA DOMACE REZANCE NA INTERNETU


Sastojci

4 dl glatkog brašna
2 cijela jaja
2 žumanjka
1-2 žlice hladne vode
prstohvat soli

Priprema

1. U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje
staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu
2. Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van......
3. ..... a zatim nastaviti mijesiti rukom.
4. Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po
potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto
5. Podijeliti na pet dijelova.....
6. .... i razvaljati ih vrlo tanko.
7. ...... pa malo posušiti radi lakšeg rezanja.
8. Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu
za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.
9. Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku .....
10..... i spremiti u kutiju.

Slane štrudle za večeru, a bogami i doručak ;)

Pošto su nam (čitaj mi) sendviči za večeru dosadili (seci hleb, maži hleb, turaj salamu, pa novi krug i sl.), zapravo, dosadilo mi je da ih pravim, trudim se da malo razbijem monotoniju, pa pripremim nešto drugačije. Ove slane štrudle i nisu neka mudrost, ali je upravo u tome i caka.

0 komentari:

Objavi komentar