ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Medeno srce


Sastojci

Za testo:

3jajeta
1 šolja šecera
1 šolja jogurta
2 šolje brašna

2/3 šolje ulja
1 kašika meda
1 kašicica cimeta
1 kesica zacina za medenjake (ukoliko zacin ne
sadrži prašak za pecivo, dodati 1 kašicicu)

Za sos:
150 g pekmeza od kajsije
10 g gustina
1 dl vode
10 g vanilin šecera
Glazura:
100 g cokolade
1 kašicica margarina ili maslaca

Priprema
Za testo umutite sve navedene sastojke (sipajte sve u posudu i mutite nekoliko minuta dok smesa ne postane
glatka). Pleh za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte testo do 2/3 korpice. Ova kolicina testa je dovoljna
za 16 kolaca. Pecite ih 15 minuta na 150 stepeni i 10 minuta na 200 stepeni.
Prohla?ene mafine izdubite kašicicom ili nožicem i napunite mlakim sosom koji cete pripremiti tako što cete
sjediniti vodu i gustim, potom cete dodati pekmez i vanilin šecer i kuvati nekoliko minuta od momenta kada sos
provri. Prohladite ga mešanjem. Glazuru pripremite na uobicajeni nacin i poprskajte ili prelijte kolacice.
Dekorišite ih po želji.

0 komentari:

Objavi komentar