Zašto da bude komplicirano kad može biti jednostavno.. :)
Autor: evora
Sastojci:
gotovo pakovanje lisnatog tijesta
džem, marmelada, pekmez..
šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
1. Lisnato tijesto razviti i vadimo kvadrate veličine 5x5 cm.
2. Na svakom kutu napraviti rez u obliku slova L, ali paziti da ga ne prerežemo po cijeloj
dužini, nego do 2 cm (slika!) svaki kut.Marinirati bijeli luk sa hljebom.
3. Razrezane rubove povlačiti lagano prema sredini i sve skupa spojiti u jednu točku.
4. Na sredinu stavljamo žličicu džema po želji.
5. Kalup obložimo papirom za pečenje i pečemo na 220 stupnjeva cca 10 minuta. Kad se
malo ohlade posipati šećerom u prahu.
6. I još jedna lisnata ideja za šareniji stol: http://il.youtube.com/watch?v=7P396iC2rY4
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar