Ima li lepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna veština svake dobre kuvarice...
Sastojci:
jaje
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli
kašičica seckanog lista peršuna, po želji
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli
kašičica seckanog lista peršuna, po želji
Priprema:
Odvojte belance od žumanceta. Belance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lepo sjedinite.
Stavljajte kašiku po kašiku griza, sve vreme mešajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun. Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.
Stavljajte kašiku po kašiku griza, sve vreme mešajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun. Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.
Izvor: lisa.rs
0 komentari:
Objavi komentar