Sastojci
Kora:
18 belanaca
18 kašika šećera
24 kašika mlevenih lešnika
3 kašike brašna
6 kašika kakaa
Fil:
18 žumanca
250 g šećera u prahu
2 margarina
100 g topljene čokolade
100g mleveniih lešnika
2 kašičice mlevene kafe
400 ml slatke pavlake
Glazura:
300 ml slatke pavlake
300 g čokolade
Priprema
Kora: Umututi 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 8 kašika mlevenih lešnika, 2 kašike kakaa i 1 kašiku brašna. Ispeći koru. Ispeći još 2 ovakve kore.
Fil: Umutiti 18 žumanaca i 250 g šećera u prahu i staviti fil da se kuva na pari. Skuvani fil ohladiti i dodati u umućena 2 margarina. Dobro sjediniti fil i margarin. Fil podeliti na tri dela: u 1. dodati 100 g otopljene cokolade, u 2. dodati 100 g seckanog lešnika, u 3. dodati 2 kašićice kafe. Umutiti 400 ml slatke pavlake.
Filovanje: Na prvu koru naneti fil sa čokoladom, pa preko njega polovinu slatke pavlake, pa druga kora, pa fil sa lešnikom, pa druga polovina slatke pavlake, pa treća kora i na nju staviti fil sa kafom. Glazura - Ganache krem: slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati čokoladu i mešati dok se ne sjedine, ohladiti i naneti na tortu!
0 komentari:
Objavi komentar