subota, 7. ožujka 2015.

Brzinska pogaca (kajzerice)


Nemate hleb kod kuce , a treba vam nesto na brzaka a ipak jako ukusno,onda ovo je resenje za vas…


Sastojci:


-1 kg. brašno
-2 kašićice suhi vasac
-200 ml. voda
-5 žlice kiselo mleko
-150 ml. mleko
-2 kašićice sol
-1 žlica šećer
-nepuna kašićica prašak za pecivo
-200 ml. ulje

Za premaz

-1 kom. jaje
-susam

Priprema:

Mleko promesajte sa kiselo mleko i zagrejte da bude mlako
Dodajte kvasac i žlicu šećer i ostavite da nadodje
Brašno promešajte sa solom i praškom za pecivo i napravite udubljenje u sredini
Dodajte ulje, nadosli kvasac i polako dodavajuci mlaku vodu zamjesite glatko mekano testo
Pec zagrejte na 80 stupnjeva pa isključite
Testo premazite uljem pa prekrite procirnom foliju i stavite u pec 20 minuta
Tepsiju malo namastite
Od testo kidajte loptite i poredite gi u krug sa malom rastojanje megu njih ovako
Premazite ih umutenom jaje i pospite susamomi stavite u pec pa pec ukljućite na 180 stupnjeva (dok se pec greje ,pogaca ce vam ljepo nadodje dok se i pece) i pecite oko 20 minuta pa pojacajte pec na 200 stupnjeva pa pecite dok ljepo porumeni

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar