Tijesto:
– 3 čaše od jogurta šećera
– 3 čaše od jogurta brašna
– 3 jogurta (taman da imamo i mjericu)
– 1 kafena kašikica sode bikarbone
– ½ čaše od jogurta ulja
– 3 kašike kakao praha
– 3 čaše od jogurta brašna
– 3 jogurta (taman da imamo i mjericu)
– 1 kafena kašikica sode bikarbone
– ½ čaše od jogurta ulja
– 3 kašike kakao praha
Smjesa se dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična. Peći je na 200°C oko pola sata, no naravno, treba provjeriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suha. Onda ostavimo tijesto da miruje nekih 5 minuta, pa se bacimo na kuhanje sirupa.
Sirup:
– 10 kašika šećera
– 17 kašika mlijeka
– ½ margarina
– 3 kašike kakao praha
– 17 kašika mlijeka
– ½ margarina
– 3 kašike kakao praha
Svi sastojci se prokuhaju dok ne postanu ujednačena masa.
Kolač isječemo na kocke i sipamo sirup preko njega, prvo preko rezova, a preostali sirup preko cijelog kolača. Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata
(neum-bih.com)
0 komentari:
Objavi komentar