subota, 2. svibnja 2015.

Pila je svaki dan sok od 2,5 kg mrkve. Evo što se dogodilo nakon 8 mjeseci



Ann Cameron počela je svaki dan ispijati sok od mrkve ravnomjerno ga raspodjeljujući tijekom dana u borbi protiv raka
Ann Cameron autorica je brojnih knjiga za djecu, no u ovoj priči ona je glavni lik.
I postala je još poznatija nakon što je oboljela od raka debelog crijeva.

Podvrgnula se operaciji u lipnju 2012. godine kada je bolest ušla u treći stadij. Nije to bio njen prvi susret s ovom okrutnom bolešću. Njen suprug umro je 2005. godine od raka pluća unatoč kemoterapijama.

Ann je odbila ići istim putem kao i on te je kemoterapiju odbila.


Svoju priču ispričala je na blogu Chris beats cancer (Chris je pobijedio rak) na kojem svoje priče pričaju osobe koje su tražile/pronašle alternativne načine liječenja raka.

"U lipnju 2012. godine bila sam podvrgnuta operaciji zbog raka debelog crijeva, a nakon toga odbila sam liječenje kemoterapijom. Svaki dan osjećala sam se sve bolje, ali nakon šest mjeseci kontrolne pretrage pokazale su da se rak proširio na pluća, a rak debelog crijeva ušao je u četvrti stadij," ispričala je Cameron.

Tvrdi kako se posvetila temeljitom istraživanju i naišla na priču o Ralphu Coleu koji je obolio od raka kože sa 26 godina, a prema njegovoj priči, izliječio ga je konzumirajući svakodnevno sok spravljen od 2,5 kilograma mrkve.

Odlučila je slijediti njegove stope i počela je svaki dan ispijati sok od mrkve ravnomjerno ga raspodjeljujući tijekom dana.

Kako tvrdi, nakon osam tjedana liječničke pretrage pokazale su da se rak prestao širiti, tumori su se počeli smanjivati, kao i otok na limfnim žlijezdama.

Nakon četiri mjeseca žlijezde su se vratile u normalno stanje i rak se nastavio povlačiti.

Nakon osam mjeseci, kompjutorizirana tomografija pokazala je da je rak nestao.


Tajna je, navodno, u tome što sok od mrkve obiluje masnim alkoholom i prirodnim pesticidom antitumorskih svojstava, a karoten iz mrkve djeluje preventivno na stvaranje stanica tumora.

Ann Cameron nakon svog iskustva napisala je i knjigu Curing cancer with carrots koja se može kupiti na Amazonu.

Maslačak liječi rak, hepatitis, jetru, bubrege, želudac… Evo kako ga pripremiti



Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi


Početak je travnja i idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u prirodi i branju.

Cijelu biljku najlakše je ubrati tako da pod njezin korijen zavučete nož i izvučete biljku s korijenom jer su svi dijelovi ove samonikle biljke vrlo ljekoviti.

Lišće maslačka (radič) pripremite na salatu. Odlična je kombinacija uz kuhana jaja i krumpir, a po vitaminskom bogatstvu nadmašuje špinat i rajčicu. Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi, piše AlternativaZaVas. Maslačak sadrži više karotena od mrkve i odličan je izvor različitih minerala i vitamina.

Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i mlijeko iz stabljike poznato je za uklanjanje bradavica. Iako neki vjeruju da je “mlijeko” maslačka otrovno, to nije točno i istina je potpuno suprotna. Vrlo je ljekovito.

Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, koji ponekad nazivaju i medom. Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja. Sada je pravo vrijeme da zakoračite u prirodu i pribavite si maslačak.

Priprema:

Uberite oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijte ih s 3 litre hladne vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 naranče. Ostavite 24 sata. Nakon toga kroz gazu procijedite da ne ostanu mrvice i prebacite tekućinu u lonac. Dodajte 2 kilograma šećera i, uz često miješanje, kuhajte otprilike sat i pol nakon što tekućina proključa. Trebali biste dobiti gušći sirup.

Zatim smanjite vatru i dobiveni vrući sirup prelijte u tople staklenke koje ste prije toga sterilizirali. Zatvorite. Sirup je gušće teksture pa se često naziva i medom. Odličan je za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa… Uzimajte ga na žličicu. Odličan je i za djecu pa se ne bojte davati ga svojim mališanima svaki dan.

Čaj od cvjetova

Možete pripremiti i čaj. Uberite cvjetove i osušite ih na zraku. Od osušenih cvjetova napravite čaj i pijte ga uvijek svježe pripremljenog. Možete u njega dodati i med, čime ćete dodatno obogatiti ljekovitost čaja, ali nemojte zaboraviti da se med nikada ne stavlja u čaj dok je vruć niti metalnom žlicom. Koristite drvenu ili plastičnu.

Korijen maslačka liječi rak

Da je ova biljka toliko ljekovita, ne tako davno su otkrili i znanstvenici koji su izvijestili da se korijenom maslačka može izliječiti rak. Ako želimo čuvati korijen maslačka, potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši na svježem zraku. Korijen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu s dobrim protokom zraka. Korijen će se osušiti u razdoblju od 3 do 14 dana, a prepoznat ćete da je osušen kada postane krhak pod prstima. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenci na suhom i tamnom mjestu.

Korijen maslačka čisti jetru, žuč, bubrege i limfu te potiče bubrege da toksine kroz urin šalju van iz tijela. Ovaj korijen koristi se i za liječenje mnogih bolesti, poput opstipacije (op.a. zatvor), čisti kožu od akni, edema i slično, liječi artritis, reumu, hepatitis, žučni kamenac…

Korijen maslačka je izrazito dobar za ženska oboljenja, posebno u prevenciji i liječenju različitih bolesti dojki, poput ciste, karcinoma, raznih tumora, nateknutih grudi i problema s dojenjem i majčinim mlijekom.

Da bi se iskoristio puni potencijal korijena maslačka, najbolje ga je koristiti kao dekokciju ili tinkturu.

Recept za dekokciju je sljedeći: pomiješajte 30 grama suhog korijena maslačka sa 60 grama svježeg te smjesu prelijte sa 2,5 decilitara vode u što dodate prstohvat soli. Pustite tekućinu da provri, prekrijte posudu i lagano kuhajte 20 minuta. Nakon kuhanja, sadržaj procijedite, te pijte po tri šalice “čaja” dnevno.

Čaj od korijena maslačka:

Korijen biljke osušite, zatim sitno narežite i sameljite. Pohranite prah za buduću upotrebu. Na dan pijte pola čajne žličice uz čašu vode.

SPASONOSNO ulje za žene: Otklanja bolove i pomaže kod cističnih, bolnih i otečenih dojki! (RECEPT)


Maslačak je jedna od najlekovitijih biljaka našega podneblja, svi njegovi delovi mogu se koristiti za lečenje.
Njegovo mlado lišće, odlična je proljetna detoksikacijska salata te bogat izvor A vitamina. Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa.
Korijenu maslačka pripisuje se najveće ljekovito značenje. On detoksicira jetru i tako podržava zdravlje cjelokupnog organizma, ispijanje čaja od korijena može donijeti izlječenje od hepatitisa B već za 6 tjedana.

Danas vam obraćamo pažnju na njegove cvjetove, koji:

– Sadrže antioksidanse.
– Liječe bolove.
– Liječe grčeve u želucu.
– Smanjuju depresiju.
– Sadrže helenin koji poboljšava noćni vid.
– Sadrže vitamin A i B12.

U našim krajevima cvjetovi maslačka često se koriste za pripremu hvaljenog sirupa protiv kašlja. No na primjer u korejskoj narodnoj medicini cvjetove koriste i protiv čireva, infekcija, tuberkuloze, edema i za bolju cirkulaciju.

Najbolje ulje za cistične i otečene, bolne dojke

U Americi je popularno ulje od cvjetova maslačka koje je iznimno hvaljeno protiv boli od artritisa i gihta, otečenih dojki, naprezanja i boli u zglobovima. Iako je kod nas je slabo prakticirana njegova izrada, ulje maslačka uvijek je dobro imati pri ruci jer ima snažno opuštajuće i analgetsko djelovanje.

Maslačak je općenito povoljan za ženska oboljenja, a osobito za sprečavanje i liječenje bolesti dojki, cista, karcinoma, otečenosti i kod problema s dojenjem.

Ulje maslačka neškodljivo olakšava bol, godi artritičnim zglobovima, bolovima u leđima, sinusnim glavoboljama, ukočenom vratu i nesavršenostima na koži.

Cvjetovi imaju poseban učinak na dojke. Redovita upotreba ulja maslačka duboko opušta tkivo u grudima i pomaže u oslobađanju potisnutih osjećaja. Kada se redovito aplicira na dojke ulje maslačka daje bolji osjećaj dobrostanja i jača imunitet te pomaže i u prevenciji raka.


Bol u grudima ili osjetljivost prije menstruacijskog ciklusa, ciste, dobroćudne vezivne kvržice (fibromi), mastopatija (fibrocistična mastopatija) veoma su rasprostranjene bolesti od kojih pati sve veći broj žena diljem svijeta. Kao jedan od glavnih krivaca nastanka tih dobroćudnih bolesti je sve veći stres kojem smo svakodnevno izloženi.

Bol u grudima često izazivaju ciste – vrećice ispunjene tekućinom koje tijekom menstrualnog ckusa mijenjaju oblik i veličinu. Na dodir su uglavnom mekane, glatke i pokretne, ali ako su poprilično napunjene vodom, na dodir mogu biti i čvrste.

Kada se ulje cvjetova maslačka kombinira s uljem korijena maslačka može pomoći kod manjih infekcija, olakšati otečene mliječne žlijezde i smanjiti ciste u grudima.

Cvjetovi maslačka sadrže lecitin čija topikalna primjena pomaže kod bolesti poput psorijaze.

Ulje cvjetova maslačka može se koristiti za masažu cijelog tijela i za smanjivanje napetosti u čitavom tijelu.

Pogodno je i za tretiranje mačaka jer je blago i ne sadrži salicilate koji bi im mogli naštetiti.

Recept za ulje maslačka (macerat)

S obzirom da je sada sezona maslačka sada je idealno vrijeme za pripremu ovog iznimno ljekovitog ulja.

Trebat će vam:

Cvjetovi maslačka
Kvalitetno hladno prešano ulje (badem, marelica, makadamija, maslina, sezam ili ulje sjemenki grožđa)
Ispunite pola do dvije trećine male staklenke s cvjetovima maslačka. Prelijte ulje preko cvjetova do vrha tako da ih potpuno prekrije. Promiješajte smjesu da izađu mjehurići zraka. Stavite gazu na vrh staklenke i pričvrstite je gumicom ili vezicom. Ostavite staklenku na sunčanom toplom mjestu dva tjedna ili dok cvjetovi ne poprime smeđu boju. Nakon toga, procijedite ulje u steriliziranu tamnu bocu. Čuvajte ulje na hladnom tamnom mjestu.

Brzi recept za ulje cvjetova maslačka

Ako vam je predugo čekati 2 tjedna, ulje možete pripremiti i na drugi način. Ispunite dvije trećine staklenke s cvjetovima i prelijte ih preko vrha odabranim uljem. Ulijte cvjetove i ulje u posudu s dvostrukim dnom i polako zagrijavajte na najslabijoj vatri oko 30-60 minuta. Ulje ne smije biti prevruće jer ne želite da se cvjetovi skuhaju. Što ste duže u mogućnosti zagrijavati ulje na najslabijoj vatri to ćete imati jači lijek. Ulijte smjesu natrag u staklenku i ostavite je jedan dan na suncu i zatim je procijedite. Iako je ovaj recept brži, preporuka je da radite na ovaj sporiji način.


Kako koristiti ulje maslačka?

Kada je ulje pripremljeno, umasirajte ga na bolno mjesto više puta dnevno.

ELIKSIR BOMBA: TOLIKO ĆE VAM POPRAVITI KRVNU SLIKU DA ĆE VAM DOKTOR TRAŽITI RECEPT!



ELIKSIR BOMBA

Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije.

U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

Ova vitaminska bomba i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provjeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike.
Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!
Prirodni eliksir za poboljšanje krvne slike – recept

Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, vam je potrebno:

– 200 ml meda

– 200 gr jezgra oraha

– 200 gr suhog grožđa

– 200 ml soka od šargarepe

– 200 ml soka od cvekle

– 2 limuna

Priprema:

Operite 2 limuna.

Rasjecite ih na pola i izvadite sjemenke.

Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre.

U smjesu mlevenog limuna dodajte med, cjeđeni sok od cvekle i sok od cjeđene šargarepe. Promješajte.

Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suho grožđe. I ponovo sve promješajte.

Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smese.

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Uzimajte tri puta dnevno po 1 kašičicu prije jela.

Može se koristiti koliko god želite. Nema nuspojava, osim povećanja energije.

Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku – i ugodno se iznenadite! Slobodno i doktoru otkrijte tajnu.

četvrtak, 30. travnja 2015.

BRZO SE PRAVI A JOŠ BRŽE NESTANE SLADOLED TORTA

Tortu sam pravila vise puta, savrsena je…

Sastojci

5 jaja
11 kašika šećera
3 vrećice šlaga
450 ml mlijeka
1 vanilin šećer
100g mljevenih orasa


100 g mljevenih keksa
3 rebra cokolade

Priprema

Bjelanjke umutiti sa šećerom, dodavati jedno po jedno žumanjce. Posebno umutiti šlag sa mlijekom i vanilin šećerom. Sjediniti obje mase pa podijeliti u 3 dijela.


U 1.dio staviti orase i keks , u 2.dio čokoladu, 3. nek ostane prazan.
Stavljati u kalup – prvo masu sa keksom i orasima (podlogu), masu sa čokoladom pa praznu (tj.žutu) masu.
Izvor: www.coolinarika.com

PILEĆE ROLNICE ZA PRSTE POLIZAT


Jos jedna verzija pilecih rolnica pecenih u pecnici,ovaj puta sa punjenjem od tikvica i mozzarelle,lagane,fine i jako ukusne!

Sastojci

4 kom. pilecih ili purecih prsa
1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
125 gr mozzarelle
50 gr parmezana
po ukusu sol,papar,vegeta
2-3 cena cesnjaka
malo maslinovog ulja

Za paniranje:

1/2 solje krusnih mrvica
2 kasike parmezana(sitno ribanog)

1 manji ili pola veceg limuna sok
2 kasike maslinovog ulja

Priprema

Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!
Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!


Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
Pecite 40-ak min. na 220 ' ili dok rolnice ne dobiju finu boju!
Izvor: www.coolinarika.com

Neskafe torta (Nes-torta)! Jako jednostavno i brzo za napraviti!


Ova lagana tortica mi je obozavamo, sto je najvaznije lako se priprema, ne pece se i jos lakse se pojede:). Najmanje 3 puta za redom djeca su je htjeli za rodzendan. Za blagdane ona se mora napraviti po njihov nalog, a takodze cesto i bez povoda, jer njoj i ne treba povod. Recept imam najmanje 15 godina i jos je aktujelan, jos se trazi.... Tko je proba, nece je tako lako zaboraviti ;)
SASTOJCI
500 gr keksi (petit beurre) il mozete gotove kore za tortu
500 ml slatka pavlaka (hopla)
3 jaja
11 kasika secer
3 kasika nescafe (il mozete cappuccino)
malo mlijeka za keksi
PRIPREMA
Umutite slatku pavlaku sa polovicom secera. U drugu posudu, kremasto umutite jaja sa ostatka secera. Na kraj dodajte neskafe i mutite jos malo da se kafa restopi. Smjesa istresite u posudu sa slatkom pavlakom i izmiksajte da se pomjesa.
Svaki keks umucite na sekund u hladno mlijeko u koje po zelji mozete dodati aroma ruma a i ne mora. Poredite kekse, pa iznad njih sloj fila debeljinom odprilike jedan prst. Tako 3-4 reda kekse i iznad svaki red fil.
Ukrasite je ribanom cokoladom, il cokoladne mrvice i ostavite je u hladnjak da prenoci (kod nas tesko da ostavimo cjelu do jutra :) )
Secite kockice i sladite se :)
Kao sto sam napomjenula u sastojke, umjesto kekse mozete koristiti gotove kupece kore. Ja u interes vremena je cesto i tako napravim:)
Mozete takodze, i umjesto neskafe da stavite kapucino, posebno kad se radi po zelju za djece, kao ova tortica i ako su manja, pa da im neskafe ne bude jako :)
E, sad, original recept je sa dupli sastojci. Al meni, osim za posebne prigode, kao rodjendane i sl. uvjek mi je bilo dovoljno pola doze, jer je vrlo izdasna. Jos jedna stvar koja je u originalni recept je margarin. Znaci za cjelu dozu ide 250, a za ovu ako ga zelite staviti 125g. Margarin steze fil malo jace, al ja ga posle nekoliko puta na pocetka, vec godinama ne stavljam. Ukus je bolji, a koristim halta pavlaka koja se jako steze. Koja i da slatka pavlaka izaberete i ne upotrebite margarin-nista strasno. Torta se najcesce pojede u rekordno vrijeme, a ako nesto i ostane pogodna je da stoji u zamrzivac i nema nikakvih poblema da se pojede, jer dolazi nesto kao sladoled... fil se brzo otpusti, pa se moze i brzo jesti. Kockice na slici su poslje sat vremena slikane, jer kao sto rekoh, mi ne cekamo da posteno odstoji. To sto je ostalo do sutradan, bilo je u obicni frizider i drugi dan je jos lepsa za jesti, jes se sve dobro slegne ;)

FLUTE BRZI RUČAK OD KROMPIRA U MALO DRUGAČIJOJ VARIJANTI

Divnog su okusa, mekane iznutra, krckave izvana, divne zlatne boje,jednostavno savršene...

Potrebno:
5-6 srednjih krumpira
1 jaje
15 dag oštrog brašna
1 luk
10 dag pancete ili domaće suhe slanine
lišće peršina
ulje ili mast za prženje

Priprema:
Krumpir skuhati pod korom, oguliti i zgnječiti ili naribati na ribež.
Krumpiru dodati brašno, sitno sjeckani luk koji ste prethodno popržili sa sitno sjeckanom pancetom.

Dodajte i jaje i sitno sjeckano lišće peršina pa rukom umijesiti masu. Trebali biste dobiti dosta mekano tijesto. U jedan tanjur stavite malo krušnih mrvica pa uz pomoć njih oblikujte manje popečke.
Popečke/flute pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok lijepo ne porumene. Ocijediti ih od viška masnoće na papirnom ubrusu.

Izvor: recipeci.com