petak, 3. srpnja 2015.
Cokoladni tiramisu u casi
Sastojci
3 zumanca
110 gr secera
250 gr mascarponea
2 kasicice vanilije
150 ml slatkog vrhnja
Ganache
150 ml slatkog vrhnja
120 gr crne cokolade
Ostalo
50 ml ohladjene crne Kafe
15-20 piskota
Kakao
Priprema
1.
Skuhati kafu i ohladiti je.Cokoladu sitno isjeckati, preliti zagrijanim vrhnjem i ostaviti par minuta,zatim izmijesati da se masa ujednaci.Ostaviti da se potpuno ohladi.
2.
Zumanca i secera pjenasto umutiti zatim kuhati na pari 3-4 min neprestano muteci mikserom.Ohladiti pa dodati vaniliju i mascarpone,dobro umutiti mikserom. Na kraju lagano umijesati umuceno slatko vrhnje.Kremu staviti u slasticarsku vrecicu sa okruglim otvorom.
Na dno casa staviti po 1 kasiku ganache,na to piskote namocene u kafu,zatim mascarpone kremu,ganache, piskote namocene u kafu,kremu,ganache i zavrsiti sa kremom.Posuti kakaom i ohladiti prije sluzenja.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar