Sastojci
Kora:
5 jaja
125 g šećera
125 g brašna
50 g kakaa
125 g šećera
125 g brašna
50 g kakaa
Fil:
3 jaja
75 g šećera
150 g margarina
150 g čokolade
1 pomorandža
75 g šećera u prahu
75 g šećera
150 g margarina
150 g čokolade
1 pomorandža
75 g šećera u prahu
Glazura:
100 g čokolade
1 kašika ulja
1 kašika ulja
Priprema
Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta.
Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore.
Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Kada se zgusne, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade. Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore. Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne.
Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar